Posao iz snova je dokumentarni film Nermina Hamzagića, nezaposlenog reditelja, iz Bosne i Hercegovine u kojoj broj nezaposlenih iznosi 547.393 i u stalnom je porastu. Nermin je tragao za mladima koji uprkos nezaposlenosoti nisu odustali od svojih snova. U društvu bez perspektive, u kojem je 60% mladih bez posla, Miljana Prodan, profesorica srpskog jezika i književnosti iz Višegrada, Amel Mukača, student ekonomije iz Fojnice i Merima Lepić, glumica iz Sarajeva, izborili su se za pravo da žive svoj san.

Priče iz tranzicije – razumijevanje tranzicijske pravde je medijski i umjetnički projekat koji obuhvata nekoliko različitih segmenata, ali u svojoj istraživačkoj i fenomenološkoj orjentaciji predstavlja cjelinu.

Ključni cilj  projekta je podizanje opće svijesti o značenju tranzicijske pravde kroz analizu probleme savremenog društva u BiH i uspostavljanje izravne veze sa pojmom tranzicijske pravde. Projekat želi potaknuti aktivnu ulogu građana i slobodnih medija u demokratskom društvu, te ojačati civilno društvo u Bosni i Hercegovini.

Ekipa projekta

Amra Baksic Čamo, vođa projekta
Meridijana Sadović,  menadžer obrazovnih programa
Zoran Ćatić, producent obrazovnog programa