„Velika Bijela Kuća“ je dokumentarni film sa udruženjem „MladiCe“ koji na osnovu sopstvenog životnog iskustva, govore o optimizmu, motivaciji, planovima za budućnost. Istovremeno pokreću teme od životnog značaja o kojima treba razmišljati i propitivati. Oni izlaze van okvira društvenih mreža pokušavajući umrežiti i ujediniti društvo oko stvarnih stvari i potreba.

Film je osvojio GRAND PRIX Dubrovnik Film Festivala 2018 godine. Proglašen je i za najbolji film u kategoriji “dokumentaraca” na Internacionalnim studentskom film festivalu New Wave u Sofiji (Bugarska). Prikazan je i u Ukrajini, Makedoniji, Iranu, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i širom BiH.

Film je svojevrsno objašnjenje “Poetične medijske subverzije” kako je Rajko Božić nazvao moj rad, nakon što sam prestao raditi u tradicionalnim medijima ne slažući se sa načinom rada, koncepcijama i ideologijama. Nemajući posla, odlučuio sam u saradnji sa tim divnim mladim ljudima koji su preživjeli rak, uraditi film, koji bi nam poslužio kao sredstvo kojim bi skrenuli pažnju javnosti na problem koji postoji. Selekcijom filma na neki od festivala, mediji će se zainteresovati za film zbog samog festivala a ne zbog problema kojim se on bavi. Mladice su obišli brojne medije, bili gosti na festivalima ali im ovaj film služi i kdalje kao sredstvo za promociju svog rada i važnosti Roditeljske Kuće. Film izuzev vremena, truda i rada nije koštao ništa.

Udruženje volontera „MladiCe“ predstavlja mrežu mladih izliječenih od raka koji djeluju u sklopu Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’.

Prva Roditeljska kuća – Velika bijela kuća u BiH otvorena je u Sarajevu 28. aprila i od tada je ona dom porodicama čija se djeca bore s opakom bolešću a žive van Kantona Sarajevo.