Film Fasunga je priča o ljudima u tranzciji. Tranziciji životne dobi ali istovremeno i tranzicije društveno – političkih sistema u kojim žive. Životne i istorijske okolnosti koji nas neminovno tjeraju na prilagođavanja, a koje pritom ne moraju značiti da je čovjek prestao da živi – ako ništa u svojim sjećanjima. Muzičku numeru Bogi Song u filmu komponirala je Dubioza Kolektiv, aranžmane je uradio Dejan Kajević, a snimana je u studiju Nedima Zlatara Basheskije. Autorski je potpisuje i izvodi “Ko Fol Arsen”. Fasunga je imala premijeru na BH Film Festivalu u New Yorku, a prikazana je i na 20. Sarajevo Film Festivalu u programu bh. Film.

Scenarij/režija: Zoka Ćatić

Glumi: Bogdan Milićević

Kamera: Mirza Ajnadžić

Ton: Slađan Vujić

Montaža: Damir Bašić

DUBIOZA PRIZNALA KRAĐU NOVOG SPOTA!

Popularni bend Dubioza Kolektiv plasirao je novi spot za pjesmu “Tranzicija” , otkrivši odmah da je budžet za snimanje bio 0 KM i da je u pitanju – krađa.

Navodi se da nije reč o nekom jeftinom radu snimljenom mobilnim telefonom. “Mi smo ponukani praksom naših vlastodržaca odlučili da spot jednostavno ukrademo. Klepili smo kratki film Zoke Ćatića koji nam se jako svidio i podmetnuli svoju muziku ispod. O tome gospodin Ćatić još uvijek ništa ne zna. Ako bude negodovao zbog zloupotrebe njegovog filma, nećemo mu se javljati na telefon i pravićemo se blesavi. Zloupotrebljene scene iz filma “Fasunga”